Velg riktig belegningsstein

30 April, 2020 1 min lesetid

Billig eller riktig belegningsstein?

Når du skal kjøpe belegningsstein, er det ikke slik at det er det samme hvilken stein, produsent og leverandør du velger. En belegningsstein til adkomstvei og parkering setter større krav til både grunnarbeid, materialkvalitet og utførelse enn belegningsstein til terrasser og gangarealer.

Standard dimensjoner som 21x15x6cm, 21x14x5cm, eller 19,5x13x5cm er anbefalt som kjøresterk belegningsstein. Både tromlet belegningsstein og utromlet belegningsstein kan benyttes. På tyngre belastede dekker der man ofte har trafikk med lastebil, traktor eller lignende bør man velge en stein med 6cm tykkelse.

Betongstein under 5cm tykkelse bør ikke brukes på parkering og adkomstvei Se også vår FAQ for utemiljø

De siste årene har det vært en enorm konkurranse på pris blant produsentene. Flere merker du finner i norske nettbutikker for utemiljø er produsert i lavkostland som Romania og Polen, der materialkvalitet og kvalitetskontrollen ofte ikke holder høy nok standard for en belegningsstein til nordiske forhold.

I Norge benyttes standarden NS-EN 1338 (belegningsstein), NS -EN 1339 (betongheller) og NS-EN 1340 (betongkantstein). Denne standarden spesifiserer materialer, egenskaper, krav og prøvingsmetoder for uarmert belegningsstein, heller og kantstein av betong.

Både Aaltvedt, Benders og Asak er trygge valg av norskprodusert belegningsstein utviklet for et nordisk klima. Også i Hus og hage blogg

Hvordan bygge støttemur
Hvordan bygge støttemur

10 March, 2020 6 min lesetid

Det å bygge støttemur er ikke noe å ta lett på.Denne artikkelen er skrevet for å øke bevisstheten på hvor viktig et godt forarbeid er når man skal igang med å bygge forstøtningsmur i betong eller naturstein.

Les mer
Test av ugresshemmende fugesand
Test av ugresshemmende fugesand

10 March, 2020 3 min lesetid

Nettmagasinet Bolius har testet hvilken fugesand man bør benytte til belegningsstein for å unngå ugress.
Les mer
Hvordan legge belegningsstein og betongheller
Hvordan legge belegningsstein

03 October, 2019 3 min lesetid

Det å legge selve belegningssteinen eller hellene er i seg selv enkelt, men et vellykket prosjekt krever god planlegging og nøyaktig utførelse..

Les mer