Jernbanesviller fri for kreosot!

Jernbanesviller fri for kreosot!

Jernbanesviller har fått sin renessanse!

Kreosot frie Jernbanesviller i virke Jarrah kan benyttes til støttemur, hagemur, trapper, kantstein, terrasser, som takbjelker, eller hvorfor ikke lage et bord? 

Kun fantasien setter grenser for bruksområde til våre flotte Australske Jernbanesviller.
Funfact! "Tresorten Eucalyptus Marginata tilhører Eucalyptus familien og kommer fra den vestre delen av Australia. Aboriginalene kaller treet for Jarrah." Tresorten har en naturlig impregnering, derfor egner Jarrah seg svært godt til bruk utendørs.
Gammelt gjenbrukt trevirke, som virkelig har opplevd "historien" gir et helt unikt preg, lukt og en følelse av noe helt spesielt."Jarrah treet kan bli opptil 40 meter høyt, med en stamme på 3 meter i omkrets. Jarrah benyttes mye til utendørs møbler, gulvbelegg og her som sviller til terrasse og trapp. 
Våre Jernbanesviller har ingen tegn til råte, og har et fantastisk flott rustikk preg.
Vær OBS! på norske Jernbanesviller.
Norske sviller inneholder det kreftfremkallende stoffet Kreosot og er ikke tillat å bruke i hagearealer eller der det kan komme i kontakt med hud eller næringsmidler.

Kilde: http://www.miljodirektoratet.no/
"Kreosot ikke til å leke med
Bruk av gamle jernbanesviller, telefonstolper og annet trevirke som er impregnert med kreosot, er forbudt på steder der det kreftfremkallende stoffet lett kan komme i kontakt med huden. Likevel finnes fortsatt slikt trevirke på lekeplasser, i hager og i parker."

0 innlegg

Skriv et innlegg

Innlegg er moderert